Slik får du en bærekraftig bedrift

En bærekraftig bedrift jobber for å redusere påkjenningen av miljøet og hindre klimaendringer som global oppvarming. Det er ikke en hemmelighet at forurensning og avfall har blitt et stort problem for planeten de siste 10 årene. Problemet vil fortsette å blir enda større om ingen gjør noe med det. Derfor er det viktig at selskapene bidrar med å ta sitt ansvar for miljøet rundt seg. Ved å engasjere ansatte med å gjøre små grønnere justeringer, vil det bidra til en positiv innvirkning på verden.

Slik gjør du bedriften mer bærekraftig. På bildet ser du en kvinne med orange genser som holder en liten vindmølle i hånden å smiler på kontoret sitt.

Publisert: 05.05.2021

En trapp – et tre

Du har kanskje hørt om store firmaer som gir tilbake til naturen. F eks trapperingen som planter 5000 trær! De planter et tre for hver trapp de lager. Et fantastisk flott tiltak!

Når det gjelder bærekraft er det bare fantasien som setter stopper, for endringer og aktiviteter en kan bidra med. Vi har tatt for oss noen enkle måter å gjøre bedriften mer bærekraftig på.

Slik gjør du din bedrift bærekraftig

Lag et grønt team

Sett på plass et bærekraftig lederteam. Gruppen kan inkludere dem som er lidenskapelige for tiltakene du selv ønsker å oppnå. Disse menneskene kan planlegge arrangementer, øke bevisstheten og lede andre inn i en lidenskap for et grønnere miljø.

Eksternt arbeidsmiljø

Hvis de ansatte har muligheten til å jobbe helt, eller delvis med hjemmekontor er dette et flott tiltak. Dette vil redusere energiforbruket på arbeidsplassen og redusere bruken av kollektiv transport. Om det ikke lar seg gjøre, kan en oppfordre ansatte til å slå av lys i rom som ikke blir brukt og skru ned varmen hvis mulig.

Finn en enkelt årsak

En studie viser at rundt en tredjedel av menneskene, velger merkevarer med fokus på sosiale eller miljømessige årsaker. Som bedriftseier kan du ikke gjøre alt på en gang, men du kan finne et tiltak som du forplikte deg til. Dette kan være å rydde i lokalsamfunnet, redusere energiforbruket eller donere til en organisasjon som planter trær. Tenk på hva som gjenspeiler ditt merke og dine verdier best.

Bærekraft på kontoret

Papir og plast forurenser miljøet, og selv i dagens samfunn er papir fortsatt en viktig del av kontoret. Men det betyr uansett ikke at du må bruke det i alle prosesser. Gå inn i den digitale verden! Selv om det kan gi hodepine, er det veldig ressursrikt å bruke elektroniske plattformer for lagring av dokumenter. Slik kan du kutte drastisk ned på papiret. I tillegg kan du bruke elektronisk signering som Docsign. Da kan mottaker lese og signere dokumentene digitalt.

Resirkuler elektronikk

De fleste elektroniske gjenstander har et giftig innhold, som kan lekke ut på søppeldyngen og skade miljøet rundt seg. Derfor er det viktig å resirkulere elektronikk som ikke er i bruk. For eksempel Apple er kjent for sitt innbytter programmet, som er et tiltak for å redusere avfall fra sine produktene. Selv med slike tiltak, er det likevel viktig med vedlikehold av elektronikken, slik at du slipper å gå til innkjøp av nytt. 

Utdanne dine ansatte

Det er ikke sikkert at alle dine ansatte vil forstå endringene med nye bærekraft tiltak. De kan frykte store endringer. Ta deg tid til å lære dem om, hvorfor du velger å ta i bruk en grønn forretningsplan og hva de kan gjøre for å hjelpe. Ta med gjesteforelesere. Gå på ekspedisjon til en lokal park som må ryddes opp. Gi arbeidstakere muligheter til å se fordelene med en bærekraftig virksomhet.

Studer andre selskaper

Det er ikke lett å drive bærekraft i praksis. Se på andre selskaper som har en positiv innvirkning på verden, og lær av deres feil og suksesser. Hvis du vet om et selskap, som har drevet en miljøvennlig forretningsplan en stund, kan du spørre om de vil veilede deg. Slik kan du finne ut hvilken forbedringer du burde gjøre.

Bli kjent med leverandørene din

Hvis du virkelig vil forplikte deg til en miljøvennlig fremtid, må du ta noen harde beslutninger rundt leverandørene din. Er selskapene du kjøper produkter og tjenester fra bærekraftige? Ta en vurdering av emballasjen du bruker, er den resirkulert eller resirkulerbar? Snakk med alle ledd som påvirker firmaet ditt. Hvis du virkelig er forpliktet til miljøet, må du snu opp ned for å finne forbedringspotensialer.

Belønnet innsats

Lag programmer som belønner de ansattes innsats mot bærekraft. For eksempel å redusere energiforbruket med 10%, gi gavekort, arrangerer konkurranse for å se hvem som klarte å redusere papir- og plast forbruket mest hver måned. Ha så en feiring når dere har klart målet. Men husk! Ikke overdriv. Dette skal være morsomme tiltak, som engasjerer de ansatte mot mer bærekraft.

Start med en liten ting

Det er ufattelig mange ting du kan gjøre. Se etter små ting du kan begynne med først. Husk at endring begynner i det små og vokser derfra. Du påvirker kanskje ikke hele verden, men du kan gjøre et stort inntrykk på de rundt deg og lokalsamfunnet.

Hvordan kan vi gjøre shopping mer miljøvennlig ?

Sitt bedre har som misjon å bidra til større bærekraft. Derfor har vi laget egne aktiviteter som hjelper oss med å nå våre klimamål.

GREEN 10 –  vi støtter bærekraftige organisasjoner med 10 kroner, for hvert produkt vi selger. Våre kunde får være med å bidra til en grønnere hverdag. Organisasjonene vi støtter er blant annet FRAMTIDEN I VÅRE HENDER, som jobber aktivt for et etisk og miljøvennlig forbruk. 

BEDREMILJØ –  I kassen velger kundene denne tilleggstjeneste til vårt produkt. Slik gjør vi logistikken grønnere med å redusere utslipp. I tillegg kan vi velge fraktselskap som henter og leverer raskere, fra produksjon til sluttlevering. Sammen reduserer vi karbonutslipp og bidrar til et bedre miljø!

Ved å lage slike aktiviteter gir vi deg som kunde mulighet til å handle våre helse vinnende produkter med god samvittighet.

Skroll til toppen

Vi bruker cookies

Sitt bedre benytter informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen av vår nettside.